Οι άνθρωποι της εταιρείας ΦΩΣ πιστεύουμε στην αξία της ανακύκλωσης και στην προσπάθεια για μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος. Γι’ αυτό υποστηρίζουμε και ενθαρρύνουμε στην πράξη κάθε δράση φιλική προς το περιβάλλον. Με τη βοήθειά σας μπορούμε να συμβάλλουμε ενεργά στην οικολογική προστασία, κάνοντας στα καταστήματά μας ανακύκλωση λαμπτήρων και μπαταριών.

Σε όλα μας τα καταστήματα πραγματοποιούμε ανακύκλωση σε συνεργασία με τις εταιρείες ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε & ΑΦΗΣ – Υπεύθυνοι φορείς για την οργάνωση και τη λειτουργία του συλλογικού συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού και Μπαταριών. www.electrocycle.gr, www.afis.gr

Ανακύκλωση λαμπτήρων

Στα καταστήματα ΦΩΣ λέμε ΝΑΙ στην εξοικονόμηση ενέργειας, λέμε ΝΑΙ στην ανακύκλωση λαμπτήρων! Με κάθε ευκαιρία επίσκεψής σας στα καταστήματα ΦΩΣ, μπορείτε να ανακυκλώσετε τους παλιούς σας λαμπτήρες. Με αυτό τον τρόπο περιορίζετε τη μόλυνση του περιβάλλοντος και συμβάλλετε κι εσείς στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Στα καταστήματα ΦΩΣ μπορείτε να ανακυκλώσετε:

λαμπτήρες φθορισμού, λαμπτήρες οικονομίας, καθώς και πιο ειδικούς λαμπτήρες ατμών νατρίου χαμηλής ή υψηλής πίεσης ή και με αλογονούχα μέταλλα.

Μετά την απόσυρση των λαμπτήρων, η συνεργασία μας με τον εξουσιοδοτημένο φορέα ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε. διασφαλίζει ότι θα ανακυκλωθούν τα χρήσιμα υλικά και θα θαφτούν οι σκόνες φθορισμού σε ειδικά σημεία ανακύκλωσης.

Ανακύκλωση μπαταριών

Γνωρίζετε ότι η ζωή μιας μπαταρίας δεν πρέπει να τελειώνει σε έναν κάδο σκουπιδιών; Γιατί απλά, μπορεί να ξαναρχίσει μέσα σε έναν κάδο ανακύκλωσης! Είναι πολύ σημαντικό να μην πετάτε τις παλιές άδειες μπαταρίες σας στα σκουπίδια, καθώς περιέχουν τοξικές ουσίες και μέταλλα πολύ επιβαρυντικά για το περιβάλλον. Από σήμερα λοιπόν, αρχίστε κι εσείς να τις ανακυκλώνετε μαζί με εμάς και το Συνεργαζόμενο Φορέα ΑΦΗΣ Α.Ε.
Τα οφέλη είναι πολλαπλά.

  • Εξοικονομούμε ενέργεια πρώτων υλών
  • Μειώνουμε τον όγκο των απορριμμάτων
  • Δημιουργούμε ένα καλύτερο φυσικό περιβάλλον
  • Αναβαθμίζουμε την ποιότητα της ζωής μας